Warsztaty kulinarne (dla dzieci 7-11 lat) sushi

Dzieci podczas warsztatów poznają podstawy sztuki kulinarnej i cieszą się doskonałymi smakami. Dla nas kuchnia to międzynarodowy język, który ułatwia obcowanie ze światem. Wspólne przygotowywanie potraw to poszerzanie horyzontów kulinarnych i świetna zabawa.
Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Tym razem zabieramy dzieci do Japonii, razem przygotujemy i skomponujemy sushi maki.
Przygotujemy
Sushi Maki
– z łososiem świeżym i wędzonym
– z tuńczykiem
– z ogórkiem i sezamem
– z marynowaną tykwą (Kampyo)
– z awokado
– z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).