Wielkanocne jajka – Warsztaty
WARSZTATY RODZINNE Z TWORZENIA CZEKOLADOWYCH JAJ WIELKANOCNYCH
KIEDY I GDZIE?
OPIS SZKOLENIA
Warsztaty, podczas któych rodzice wraz z dziećmi wspólnie przygotują “Ovo de Pascoa”, czyli wielkanocne czekoladowe jajka.
Jest to tradycją w Polsce jak i Brazylii, żeby w okresie Świąt Wielkanocnych zajadać się pysznymi słodkościami. Niejedna rodzina bawi się w poszukiwanie czekoladowych jaj w ogrodzie.
Każdy będzie pracował indywidualnie nad swoim jajkiem, gdzie na koniec pięknie zapakowane, zabierze ze sobą do domu, aby pochwalić się rodzinie na wielkanocnym stole.
Dodatkowo dowiecie się od naszej specjalistki od czekolady – Camili Nunes, skąd pochodzi czekolada i jak z gorącej Brazylii przywędrowała aż do Polski.
Czas trwania: ok. 2,5-3 godzin.
MENU SZKOLENIA
Czekolada 55% (mleczna) temperowana oraz formowana w kształt jajka.
Dla każdego także wybór słodyczy, które można zamknąć w jajku.
CZEGO MOŻESZ SIĘ NAUCZYĆ?
Poznasz podstawy uprawy kakaowca oraz proces przygotowania czekolady od ziarna do tabliczki.
Nauczysz się, jak temperować czekoladę i dekorować jajka przy użyciu białej czekolady.
CENA
189 zł za parę.
*Minimalna liczba uczestników niezbędnych do przeprowadzenia naszego szkolenia to 6 osób (pary). Zastrzegamy sobie prawo do przełożenia wydarzenia oraz zaproponowania alternatywnego terminu lub zwrotu pieniędzy w przypadku, gdy na szkolenie zapisze się mniej niż 6 osób.